Foto expo

Foto expo widget 1

foto 1

Toen ik deze kunstenaar opzocht had ik geen idee wie hij was of wat hij deed. Al snel kwam ik erachter dat John Heartfield een Duits Dada kunstenaar was. Ik heb zoveel respect voor de mensen die in deze tijd hun mening durfde te geven. Als dat doormiddel is van kunst is, kan dat heel goed en het kan een uitlaatklep zijn. Mensen zullen heel veel aan de posters gehad hebben en vind het daarom heel sterk. Dan even specifiek over deze poster, want dat is natuurlijk wat jij je afvraagd, want waarom nou deze poster? De naam van deze poster is  “Millions Stand Behind Me” . Je ziet in deze poster hoe Hitler denkt en hoe hij dacht dat de mensen achter hem stonden. Ik vind dit heftig en dat raakt mij, hoe het zo geweest is… Dat is bizar.

foto 2

De naam van dit kunstwerk is Untitled Film Still #16. Toen ik dezee foto zag dacht ik; YES FEMINIST! Want deze foto is zo sterk en het straalt zoveel kracht uit. Ik denk dat dit komt door de gehele zetting van de foto. Vrouwen “horen” niet zo te zitten, die zijn netjes. Benen over elkaar en lief lachen. Dit is niet wat deze vrouw doet en uitstraalt.Ik las een zin nadat ik wat over haar uitgezocht heb; Toch noemt ze haar foto’s nooit zelfportretten. Sherman gaat juist haar eigen identiteit uit de weg door zichzelf keer op keer in een volstrekt andere gedaante te fotograferen, als in een film-still. Dit versterkt mijn mening over de foto, want zo’n gevoel van een sterke persoonlijkheid had ik al voordat ik dit las. Een foto met uitstraling is het voor mij.

foto 3

Voordat ik onderzoek doe naar de kunstenaar wil ik eerst mijn mening geven over de foto. Ik vind de foto erg mooi door de weerspiegeling in het water, het is een rustgevend maar ergens ook beangstigend. Eigenlijk is de gehele vibe heel mooi en rustig, maar door het zwart witte, en de ruis op de achtergrond is het gelijktijdig eng. Na even bekijken wie Alvin Langdon Coburn is, kwam ik erachter dat hij niet echt iets heel bijzonders heeft. Het heeft volgens mij niet perse een diepere betekenis. Hij is heel jong begonnen met fotografie, dit was al in 1898. Daarom denk ik dat hij bekend is, hij was een van de eerste die begonnen is met het maken en exposeren van foto’s

foto 4

Toen ik deze kunstenaar opzocht was dit een van de eerste foto’s die ik zag en hij viel voor mij heel erg op. Het is een treurige foto, en hij is kwa uitstraling gewoon heel bijzonder. Ik ben eigenlijk gewoon heel benieuwd wat het verhaal is achter deze foto. En dit isDe afbeelding is een metafoor voor de kunstmatigheid van het maken van kunst, een scène dat wordt opgevoerd vanwege zijn waarachtigheid. Als een ster op een stille scherm, de vrouw kijkt klagend naar bovenom haar verdriet aan te geven. Ik vind het verhaal er achter heel mooi en het is dan ook logisch dat het mij raakt. Het is een diepe foto met een verhaal, de naam van deze foto is Glass tears.   

foto 5

De laatste foto is heel anders dan de andere foto’s die ik heb uitgekozen. Deze foto is ook een stuk moderner dan de andere foto’s. Misschien was dat ook wel de reden dat hij voor mij er uit sprong. Dit was de laatste kunstenaar die ik heb opgezocht en was de eerste die ik bekeek met full color foto’s. Daarnaast vind ik deze foto oprecht raar. Er gebeurt van alles terwijl er ook niks gebeurt. Er zit een grootte man met tattoos in de kleermakerszit, een boek te lezen. Er ligt een vrouw tegen de boom aan die diep in de camera staart, en nog een vrouw links die rustig op een aparte plek zit. Of misschien zit ze te kijken naar dat flesje. Ik denk dat dit misschien wel de bedoeling is van de foto, het is zo niet normaal dat je blijft kijken, er valt constant wat anders op. Of je ogen worden ergens anders naar toe getrokken en blijft je focus voor alsnog op de foto. Het geeft een vrolijk gevoel doordat de kleuren zo fel zijn. De naam van de foto is Tattoos and shadows. Dit komt natuurlijk door de tattoos die overal duidelijk te zien zijn en de shadows komt van de schaduw van de bomen neem ik aan.

Deze opdracht vond ik erg moeilijk in het begin, toen kwam ik er eigenlijk achter tijdens het maken van de foto’s dat het gaat om de manier hoe. Wij hebben heel veel lol gehad tijdens het maken van de foto’s en het bedenken van gekke poses. Als inspiratie heb ik eerst onderzoek gedaan naar wie Erwin Wurm is en wat zijn foto’s betekenen. Wat doet Erwin Wurm? Erwin Wurm Sinds heeft sinds het einde van de jaren tachtig heeft een doorlopende reeks One Minute Sculptures ontwikkeld, waarin hij zichzelf of zijn modellen poseert in onverwachte relaties met alledaagse voorwerpen binnen handbereik, waardoor de kijker vraagtekens zet bij de definitie van beeldhouwkunst. Hij probeert de ‘kortste weg’ te gebruiken bij het maken van een sculptuur – een duidelijke en snelle, soms humoristische, uitdrukkingsvorm. Omdat de sculpturen vluchtig zijn en bedoeld om spontaan en tijdelijk te zijn, worden de beelden alleen vastgelegd op foto’s of op film. 

Mijn Foto’s:

Foto 1

Dit is de eerste foto die wij gemaakt hebben binnen the one minute sculpture. Tijdens het maken van de foto had ik nog geen beeld bij de betekenis en nog geen idee wat dit voor mij was. Na het bekijken van de foto zie ik daadwerkelijk wel een geheel, het is klein en je krijgt er een opgesloten gevoel van. Dit is soms hoe mensen zich voelen, en helemaal in deze periode. Mensen voelen zich opgesloten in hun eigen huis, ze voelen zich klein en hebben weinig motivatie. Als ik kijk naar deze foto voel ik dat. Des al niet te min was dit niet zo tijdens het maken van de foto. Tijdens het maken van de foto was het erg grappig en hebben we veel gelachen en dan is het gek om te zien wat de uitkomst kan zijn van zo’n foto. Wat hebben wij gedaan? Ik ben samen met Bente rond gelopen in de school, alles waarvan wij het idee hadden dat er een leuke foto uit kon komen hebben wij gefotografeerd.

Foto 2

De tweede foto die wij gemaakt hebben, hiervoor hebben wij wel tafels neergezet zodat wij deze konden gebruiken. Ik had wel een idee bij deze foto; dit was namelijk dat je daadwerkelijk ergens onder zit. Dit is voor mij betekenisvol, want als jongere heb je vaak het idee dat je er onder zit. Dat je er niet bij hoort en dat je soms wel door de grond heen wilt zakken van schaamte. Ik hou mij vast in de foto aan de tafelpoot, ook dit is niet zonder reden gedaan. Je hebt namelijk iets in je leven wat je houvast bied, iets wat zorgt voor zekerheid. Voor mij zijn dat mijn ouders en mijn vrienden, die zorgen dat het leuk blijft en dat je plezier blijft hebben. Hoe hebben wij deze foto gemaakt? Wij hebben ten eerste gelet op het licht in de kamer, we hebben gefotografeerd met het licht mee. Daarna hebben wij tafels neergezet en er even naar gekeken om op een idee te komen. Toen we het idee hadden gingen we enthousiast aan de slag door verschillende poses aan te nemen.

Foto 3

Mijn unusual portret. Heel gek al zeg ik het zelf.. Hoe kwamen wij op dit idee? Eerst heb ik gezocht op de unusual portraits op Google. Hier zag ik verschillende foto’s van mensen die tegen glas aan zitten met hun gezicht.

Toen ik deze er op zag staan vond ik dit ten eerste erg grappig en mogelijk om na te maken. Dit is ook wat ik gedaan heb. Samen met Bente zijn we naar de deuren gegaan waar glas in zit en waar mooi licht was om te schieten. Om dit te maken was super grappig en dat waren de resultaten ook. Ik heb in eerste instantie de tweede foto na geprobeerd te doen, daarom heb ik de foto bewerkt. De foto van het voorbeeld is namelijk donker en grijs, dit heb ik geprobeerd na te maken door de achtergrond te veranderen. Dit heb ik niet exact het zelfde als het voorbeeld, maar ik wilde ook niet dat hij het zelfde werd. Het is een bijzondere foto al zeg ik het zelf, er zit verder geen extra betekenis achter. De opdracht expo widget 2 vond ik erg leuk en heb er veel plezier in gehad.